Top Menu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
cukulata soslu irmik tatlisi-resimli
 
incitanemtua
 
 
 
 
 
 
14 Ağustos 2009
malzemeler:
1litre süt

8kasik irmik

10 kasik toz seker

1yemek kasigi margarin

1paket vanilya

üzeri icin:

bir paket sütlü cikolata

toz findik

hindistan cevizi ve tarcin

hazirlanisi:
tencerede

süt irmik ve toz seker bir güzel cirpilarak kaynatilir

fokurdamaya basladiginda ben altini kisiyorum biraz

ve yarim saat kadar karistirmaya dvm ediyorum irmigin o kitirligi gitsin diye

en son ocakdan almadan önce vanilyayi ve margarini ekleyip son bir kez karistiriyorum
islem bittikden sonra dilediginiz biraz derin bir serviz tabagina bosaltin

ve sogumaya brakin

sogudukdan sonra baska bir servis tabagina ters cevirip koyun

sonra kücük bir tencerede bir paket sütlü cukulatayi sütle eritin karistirarak

ve sicak bir sekilde tatlinin üzerine dökün

en son arzunuza bagli ki ben toz findik kullandim

hindistan cevizi ve tarcinlada süsleyebilirsiniz



yalniz bu o gün tüketilicek canlarim yada dilimleyip servis tabagina aldikdan sonrada cukulata sosunu üzerinden gezirebilirsiniz cünkü kaldimi donuyo

demedi demeyin fakat biz ayni günde tüketdigimiz icin sorun olmadi simdiye kadar



affiyet bal seker olsun




Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : incitanemtua        Tarih : 14 Ağustos 2009        Hit : 5511

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim